Waar doen we het voor?

Door mee te doen aan Wadlopen voor Water óf door te doneren aan een deelnemer draag je bij aan een verbeterde toegang tot schoon drinkwater voor meisjes en vrouwen in Bangladesh, Kenia en Nepal. Deelnemers komen namelijk in actie voor het Water Justice Fund van Simavi.

In Kajiado County in Kenia neemt water halen nu al vaak een groot deel van de dag in beslag voor vrouwen en meisjes. Klimaatverandering betekent nog verder lopen naar de overgebleven waterpunten. Vrouwen houden daardoor weinig tijd over voor alle andere werkzaamheden.
Jane Nyamwamu van Neighbours Initiatives Alliance, Simavi’s partner in Kenia

1 op 4 mensen wereldwijd heeft geen toegang tot schoon drinkwater. De klimaatcrisis verergert deze situatie. Vooral vrouwen en meisjes dragen de gevolgen hiervan. Zij moeten steeds verder lopen, op zoek naar water voor hun gezin. De lange tochten zorgen ervoor dat vrouwen en meisjes niet naar werk of school kunnen, maar stelt hen ook bloot aan ander gevaar, zoals (seksueel) geweld.

Vrouwen staan centraal

Wij zijn op een missie om deze situatie te veranderen. Daarom is Simavi het Water Justice Fund gestart: een fonds dat lokaal investeert in directe oplossingen die ter plekke nodig zijn. Via dit fonds kunnen vrouwengroepen in Kenia, Nepal en Bangladesh kleine geldbedragen aanvragen om water-problemen direct aan te pakken. Er is aandacht voor kleinschaligheid en de kennis van de lokale gemeenschap. Daarbij staan vrouwen centraal: zij krijgen de leiding over het budget.

Lees meer over het Water Justice Fund

 

Meld je aan

Doneer nu