Eerste editie Wadlopen voor Water groot succes

11-09-2023 | 11:00

Op 30 augustus was het eindelijk zover! Na maanden van voorbereiding en training kon Wadlopen voor Water 2023 van start. Het was een tocht die nog niet eerder met zo’n grote groep was ondernomen: niet alleen wadlopen naar Schiermonnikoog, maar ook de lange oversteek vanaf de Engelmansplaat naar Ameland. Voor de deelnemers van Wadlopen voor Water was het een uitputtende, maar unieke ervaring.

'De geulen waren spannend, de slikvelden slopend, maar wát een geweldige tocht! En wat zijn we in de watten gelegd door de organisatie.'

Tocht met een missie

De deelnemers liepen de tocht niet alleen om zichzelf uit te dagen, maar ook om geld op te halen voor vrouwen en meisjes in Afrika en Azie. In totaal is maar liefst 40.062 euro opgehaald. Het opgehaalde geld zal Simavi gebruiken om te investeren in lokale vrouwengroepen bij het uitvoeren van hun plannen voor veilig drinkwater en toiletten en klimaatrechtvaardigheid. 

Editie 2024

Op dit moment zijn wij druk met de voorbereidingen voor een nieuwe editie. Ben jij geïnteresseerd en wil jij op de hoogte worden gehouden over Wadlopen voor Water 2024? Laat dan je gegevens achter via onderstaande link.

Meer informatie