3 - 5 juli 2024 / Bedrijven keren het tij

Nog te gaan

van totaal € 100.000 (1%)

Ga jij met jouw bedrijf de uitdaging aan?

Van woensdag 3 tot en met vrijdag 5 juli lopen verschillende bedrijven-teams een uitdagende tocht van circa 40 kilometer over het Nederlandse wad. Dit doen we samen met wadloopexpert Peter Laagland en een handjevol ervaren en enthousiaste gidsen!

De missie? Verbinden én geld ophalen voor Simavi! Zet jij je (met je collega's) in voor het goede doel? Door mee te doen draag je direct bij aan de toegang tot schoon drinkwater in Kenia, Nepal en Bangladesh. 

Dit is dé wandeling waar jij bij wilt zijn.

 

Inspiratie voor duurzaamheid

Tijdens dit meerdaagse evenement bieden we sessies aan waar jouw bedrijf ook ná het avontuur praktisch mee aan de slag kan gaan om (nog) duurzamer te worden.

 • MASTERCLASS: Transformatieve innovaties
 • WORKSHOP: How to become waterproof. What’s next?

Samen met mensen van andere organisaties krijg jij nieuwe perspectieven mee. Dat maakt dit evenement inspirerend voor jou, maar is zeker ook een toegevoegde waarde voor jouw organisatie. 

Klaar voor dit avontuur? Schrijf je nu in met een team.

Een korte impressie van wat je kunt verwachten...

 

De redenen om mee te doen!

 • Je krijgt een unieke en uitdagende ervaring (met jouw collega’s) en like minded mensen van andere bedrijven!
 • Je volgt een inspirerend programma met inhoudelijke sessie. 
 • Je zet je in voor water justice!

We verwelkomen jou/jullie graag in juli tijdens de eerste business-editie van Wadlopen voor Water!

Algemene vragen over Wadlopen voor Water?
Bekijk de veelgestelde vragen.

Meer informatie of vragen over deze bedrijven-editie?
Neem dan contact op met Fernando of Lizette

Voor deze editie gelden de volgende voorwaarden:
Algemene voorwaarden (3 - 5 juli -editie)

 • Wanneer? Woensdag 3 tot en met vrijdag 5 juli 2024
 • Voor wie? Bedrijventeams die schoon en veilig water centraal willen stellen en die zich fysiek willen inzetten (max 36 deelnemers)
 • Inhoud? We gaan een uitdagende tocht aan én je volgt inhoudelijke inspiratiesessies die jou handvatten bieden om ná de tocht mee aan de slag te gaan.
 • Waar? Wadlopen naar én rondom Schiermonnikoog (verzamelen: Lauwersoog)
 • Inschrijfgeld? € 500, inclusief verblijf (2 nachten), maaltijden, vervoer, professionele wadloop-begeleiding, inhoudelijk programma.
 • Met wie? Je kunt natuurlijk alleen meedoen aan deze bedrijven-edtie, want er lopen met jou nog 35 mensen van andere bedrijven mee tijdens deze unieke toch. Maar het is nóg leuker als je met een business buddy loopt of met een compleet bedrijventeam. 

Een unieke wadlooptocht!

 

Het programma van deze unieke meerdaagse tocht is een combinatie van actie, inhoud en natuurschoon. Dit is de tocht waar je bij wilt zijn!

 

Woensdag 3 juli

We verzamelen in Lauwersoog. Vervolgens nemen we de bus naar de Negen Boeren Polder en daar start het wadloopavontuur. Het wordt een tocht van 5 a 6 uur naar Schiermonnikoog. Daar lopen we naar de groepsaccomodatie waar wij samen eten en verblijven. 

Donderdag 4 juli

In de ochtend beginnen we de dag met een ontbijt en een yoga sessie voor de liefhebbers.

MASTERCLASS: Transformatieve innovaties

Na de masterclass maken we ons klaar voor de tweede tocht. Deze tocht begint bij het verblijf. Samen lopen we richting het wad. In de avond vieren we de prestatie die je samen met de groep hebt neergezet en mag jij jezelf met recht een extreme wadloper noemen!

Vrijdag 5 juli

In de ochtend starten we met een gezamenlijk ontbijt.

WORKSHOP: How to become waterproof. What’s next?

Na de workshop kun je nog genieten van het eiland of meteen de boot terugpakken naar het vaste land. 

 

Doe mee en ga dit avontuur aan. Alleen of samen met  jouw collega's.

Schrijf je nu in met een team.

 

De route

Waterloplossingen voor en door vrouwen

 

De watercrisis wordt overal ter wereld hard gevoeld. Droogtes, overstromingen - voor de meest kwetsbare gemeenschappen in Kenia, Nepal en Bangladesh wordt het een steeds grotere uitdaging om schoon drinkwater te vinden voor hun gezinnen. We moeten het tij keren. Hoe? Door te investeren in lokale klimaatbestendige wateroplossingen vóór en dóór vrouwen. Door in hén en hun oplossingen te investeren zorgen we voor meer duurzame, veilige en sociale watervoorzieningen. 

Dat is wat Simvi al bijna 100 jaar doet. Met succes!

 

Een mooi voorbeeld uit Kenia…

 

‘Een van de vrouwengroepen heeft een voorstel gedaan voor de uitbreiding van een pijpleiding vanaf een bestaande put, meer dan 5 kilometer van hun dorp. Dat scheelt vrouwen en meisjes niet alleen uren lopen per dag, maar stelt ze ook in staat om hun plannen tav druppelirrigatie (een manier van water efficiënte irrigatie) door te voeren.

Hierdoor kunnen ze groenten, bonen, hooi en maïs planten. Met het inkomen dat ze daar aan verdienen, kunnen kinderen bijvoorbeeld naar school.

 

Het doel van deze tocht...

 

Bedrijven die meedoen aan dit prachtige evement halen geld op om verschillende projecten mogelijk maken via het Water Justice Fund - in klimaatgevoelige gebieden in Kenia, Nepal en Bangladesh. Op die manier maken we samen het verschil - want het oplossen van de waterproblemen in de wereld is uiteindelijk óók ONZE ZAAK.

Bekijk alle
€ 25 12-04-2024 | 09:26 Aan: Ik ga WADLOPEN voor water! Lizette, super dat je dit doet, maar verdrietig dat het nodig is! Succes en veel plezier!
€ 30 10-04-2024 | 23:21 Aan: Ik ga WADLOPEN voor water! Doelgericht impact maken staat je op het lijf geschreven. Met dit goede doel ook weer 💪
€ 30 10-04-2024 | 14:51 Aan: Ik ga WADLOPEN voor water!
€ 40 09-04-2024 | 12:37 Aan: Ik ga WADLOPEN voor water!
€ 25 09-04-2024 | 12:06 Aan: Ik ga WADLOPEN voor water!