Wat is het programma van Wandelen voor Water?

Het event duurt 3 dagen. Hiervan lopen we op de eerste twee dagen. We zijn op die dagen erg afhankelijk van de getijden. Gelukkig hebben we ervaren gidsen om ons te begeleiden en de getijden in de gaten te houden. Het programma en de routes zijn onder voorbehoud van bijvoorbeeld de weersomstandigheden en veiligheidsoverwegingen.

Dag 1

We verzamelen einde ochtend* in Lauwersoog, hier komen we op dag 3 weer terug. Vervolgens nemen we de bus naar de Negen Boeren Polder en daar start het wadloopavontuur. Het wordt een tocht van 5 a 6 uur naar Schiermonnikoog. Daar lopen we naar de groepsaccomodatie waar wij samen eten en verblijven. 

Dag 2

Op dag 2 kun je in de ochtend nog even relaxen voordat we aan de tweede looptocht starten. Deze tocht begint bij het verblijf. Samen lopen we een prachtige tocht, om een zeehondenreservaat, naar het Roode Hoofd. Daar worden per boot opgehaald en afgezet op de Veerdam. Een ding is zeker: In de avond vieren we de prestatie die je samen met de groep hebt neergezet en kan jij jezelf met recht een extreme wadloper noemen!

Dag 3

In de ochtend sluiten we het avontuur gezamenlijk af met een ontbijt. Daarna pakken we de boot terug naar het vaste land. Veerdiensten vind je op de site van Wagenborg Passagiersdienst. Je terugreis van Schiermonnikoog naar Lauwersoog met de 'gewone' veerdienst van 10.30 is inbegrepen.

*(Exacte tijden ontvangen ingeschreven deelnemers 2 weken voor het event).

Veelgestelde vragen