Waarom Wadlopen voor Water

Deins jij niet terug voor een uitdaging met impact en wil je de mooiste watergebieden van Nederland ontdekken? Dan is onze Wadloop-challenge zéker iets voor jou.

Jouw opdracht: een tweedaagse uitdagende tocht over de bodem van de Waddenzee om daarbij €2.000 op te halen voor Simavi. Want dát is natuurlijk waar je het allemaal voor doet: vrouwen en meisjes in Kenia, Nepal en Bangladesh steunen die geen toegang hebben tot schoon drinkwater. 

Schoon drinkwater kan alles veranderen

1 op 4 mensen wereldwijd heeft geen toegang tot schoon drinkwater. De klimaatcrisis verergert deze situatie de laatste jaren in rap tempo. Vooral vrouwen en meisjes dragen de gevolgen hiervan. Zij moeten steeds verder lopen, op zoek naar water voor hun gezin. De lange tochten zorgen ervoor dat vrouwen en meisjes niet naar werk of school kunnen, maar stelt hen ook bloot aan andere gevaar, zoals (seksueel) geweld. Wij zijn op een missie om deze situatie te veranderen. Via het Water Justice Fund van Simavi worden lokale vrouwengroepen gesteund bij het uitvoeren van hun plannen voor veilig drinkwater en toiletten en klimaatrechtvaardigheid

De kosten voor Wadlopen voor Water

Wadlopen voor Water duurt in totaal 3 dagen, waarvan je er twee op het wad doorbrengt. De prijs van deze uitdaging is in totaal €380,-. Dit bedrag is inclusief 2 overnachtingen, maaltijden, professionele gidsen en vervoer. Tijdens het inschrijven vragen we je om een deel van de kosten aan te betalen. Je hoeft dus niet direct het gehele bedrag over te maken, maar slechts een aanbetaling van €80,-.   

Wat krijg je ervoor terug?

  • Een unieke ervaring. Wij lopen van Groningen naar Schiermonnikoog en van Schiermonnikoog naar Ameland. Een route die tijdens Wadlopen voor Water 2023 voor de eerste keer in groepsverband is gelopen.
  • Een fysieke uitdaging. Tijdens het wadlopen passeer je kwelders, zandbanken en geulen. Waarbij af en toe het water tot je middel komt.
  • Heel veel persoonlijke steun en aandacht. Je krijgt begeleiding van een ervaren en gecertificeerde Nederlandse hoofdgids die dagelijks wadlooptochten organiseert. En op elke 12 deelnemers is een gids aanwezig.
  • Goede verzorging tijdens de expeditie. Denk aan: heerlijke maaltijden, twee overnachtingen in professionele groepsaccomodaties, snacks voor onderweg en uiteraard drankjes; 
  • Hulp in geval van nood. We zijn uitgerust met een uitgebreide eerste hulp kit inclusief diverse medicijnen en er is een satelliettelefoon voor noodgevallen. 

Vragen?

Kun je niet wachten om met ons de bodem van de Waddenzee te bedwingen? Of heb je juist eerst nog prangende vragen voordat je je inschrijft voor Wadlopen voor Water 2024? Wij staan je graag te woord en helpen daar waar nodig. 
 
Contact