Waarom Wadlopen voor Water?

Deins jij niet terug voor een uitdaging met impact en wil je het Unesco Werelderfgoed en grootste getijdensysteem van onze planeet ontdekken? Vind jij dat iedereen schoon drinkwater verdient? Dat watertekorten in Afrika en Azië niet mogen leiden tot ziekte, ongelijkheid en geweld, waarvan vooral meisjes en vrouwen de dupe zijn? Dan is onze Wadloop-challenge zéker iets voor jou.


Jouw opdracht: een tweedaagse uitdagende tocht over de bodem van de Waddenzee waarmee je minimaal €2.000 ophaalt voor Simavi. Want dat is natuurlijk waar je het allemaal voor doet: vrouwen en meisjes in Kenia, Nepal en Bangladesh steunen die geen toegang hebben tot schoon drinkwater. 


Waar doen we het voor? Toegang tot schoon drinkwater

1 op 4 mensen wereldwijd heeft geen toegang tot schoon drinkwater. De klimaatcrisis verergert deze situatie. Vooral vrouwen en meisjes dragen de gevolgen hiervan. Wij zijn op een missie om deze situatie te veranderen. Via het Water Justice Fund van Simavi worden lokale vrouwengroepen gesteund bij het uitvoeren van hun plannen voor veilig drinkwater en toiletten en klimaatrechtvaardigheid. Tijdens Wadlopen voor Water komen we daarvoor in actie.

In actie voor het Water Justice Fund


Inschrijfgeld Wadlopen voor Water 2024

Wadlopen voor Water 2024 duurt in totaal 3 dagen, waarvan je er twee op het wad doorbrengt en éen terugreist naar het vaste land. Deelname kost €390,-. Dit bedrag is inclusief 2 overnachtingen in een groepsaccomodatie, maaltijden, professionele gidsen en vervoer. Tijdens het inschrijven vragen we je om een aanbetaling van €90,-. De rest maak je later over naar ons.  
Doe je mee aan de bedrijven-editie? Dan gelden er iets andere voorwaarden.

Wat krijg je ervoor terug?

  • Een unieke ervaring. Wij lopen twee dagen prachtige maar ook pittige tochten van circa 20 kilometer per dag. We lopen op de eerste dag van het vaste land naar Schiermonnikoog!
  • Een fysieke uitdaging. Ben jij bereid om tot het uiterste te gaan? Tijdens het wadlopen passeer je kwelders, zandbanken en geulen, waarbij af en toe het water tot je middel komt. Pittig, maar daarom ook zo waardevol.
  • Persoonlijke aandacht en hulp. Je krijgt begeleiding van Peter, een ervaren en gecertificeerde Nederlandse gids die veel wadlooptochten organiseert. En op elke 12 deelnemers is minstens een gids aanwezig.
  • Goede verzorging tijdens de expeditie. Denk aan: twee overnachtingen in professionele groepsaccommodaties, maaltijden, drankjes en uiteraard enthousiaste aanmoediging.
  • Persoonlijke coaching bij het bereiken van je sponsordoel. Wij bieden handige tools, materialen en tips voor het ophalen van donaties.

Meer over de bedrijven-editie


Vragen?

Heb je nog vragen ? Kijk bij de veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen, neem dan vooral contact met ons op! 

Contact

Misschien meedoen in 2025?