Wad/t water

Sophie Abeln
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 2.000 (90%)

Vijf weken heeft het hier niet geregend en toch komt er schoon drinkwater uit de kraan.

In andere minder rijke plekken op deze wereld moet je lange afstanden lopen voor drinkwater. Ben je dan bij de pomp aangekomen, dan kan het zijn dat je als vrouw toch geen water krijgt tenzij je eerst...... 

Iedereen heeft recht op veilige toegang tot schoon drinkwater, daarom loop ik mee met Wadlopen voor Water en hoop €2000 bijeen te sprokkelen zodat meer mensen op de wereld niet langer droog staan.

 

In June we had 5 consecutve weeks without rain. Still, fresh drinkinhg water came from our tap.

In other, less rich places in the world people (useually women) have to walk long distances to collect drinking water. And they will at times be sexually assualted before they can take the water.

Every person in the world has the right to access clean and safe drinking water, that is why I am walking along with the Wadlopen voor Water action, hoping to collect €2000  to achieve this.

 

Bekijk alle
€ 15 22-09-2023 | 14:31
€ 500 19-09-2023 | 15:04
€ 10 18-09-2023 | 17:49
€ 25 07-09-2023 | 09:10
€ 100 02-09-2023 | 19:25
Bekijk alle

Ameland

05-09-2023 | 09:08 Het is al weer enkele dagen geleden, maar het is echt gebeurd. Na een goede nachtrust op Schiermonnikoog en een stevig ontbijt hadden we de tijd om nog even rustig aan te doen voor de overtocht vanaf Engelsmanplaat naar Ameland. Bij de veerhaven werden we opgewacht door een boot die ons naar de Engelsmanplaat bracht. In ons kielzog een klein motorbootje, waarmee we naar de kant werden gebracht, nou ja, niet helemaal. Dus direct natte voeten, maar de temperatuur van het water was niet onaangenaam. Omdat we volgens de gids iets achter op schema lagen liepen we met stevig tempo richting het zuiden, waar we de eerste geul door zouden steken. Het afgaande water liet en de zon in de lucht met hier en daar een bui liet ons het wad op zijn mooist zien. Bij alle ondiepe stukken zag je vogels waaronder van heel dichtbij nog een paar lepelaars. Zon schitterde op het stromende water en de stemming was optimaal. De weergoden waren ons goedgezind en stuurden de buien om ons heen. Eerst redelijk dichtbij, maar vanwege de route daarna veel verder weg zagen we het Oerd op Ameland. Langzamerhand werd het water om onze enkels dieper. Tip van onze 2 meter lange gids; voeten boven het water doorhalen geeft minder weerstand. Makkelijk praten... Met onze rugzakken op de schouders passerden we de geul waar het water bijna tot de oksels stond. Daarna een lange tijd parallel aan de dijk lopen. Door de windrichting stond het water dieper dan verwacht, waardoor we lang in 20 cm diep water bleven lopen door slik. Helaas viel voor mij daar het doek vanwege pijnlijke gewrichten in mijn tenen en ben ik uiteindelijk naar de dijk gelopen. Van de 19 deelnemers waren er 14 die de overkant wel hebben gehaald, chapeau!!  Uiteindelijk werden we inde accommodatie onthaald met heerlijk eten en live muziek. En hebben we met 20 mensen bijna 40.000 euro ingezameld voor Simavi waarmee zij op duurzame wijze gemeenschappen kunnen ondersteunen in het beschikbaar maken en houden van veilig drinkwater. Aan iedereen die daar aan heeft bijgedragen heel veel dank.
Lees meer